Fener nadomak finala

Još jedna ubjedljiva pobjeda

Fener nadomak finala

Košarkaši Fenerbahčea savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Galatasaraya u drugoj utakmici polufinalne serije turskog šampionata.

Izabranici Željka Obradovića ovaj put su u potpunosti nadigrali gostujući sastav te su ostvarili pobjedu od čak 25 poena razlike (80:55).

Galatasaray je koliko toliko pružao otpor u prvih 20 minuta, ali su u nastavku gosti doživjeli pravi fijasko ubacivši samo 18 poena.

Prvo ime susreta bio je Ali Muhamed sa 19 poena, dok je srbijanski reprezentativac Bogdan Bogdanović zabilježio dva poena manje. Kod gostiju jedini dvocifren bio je Vladimir Micov sa 13 poena.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Fener trenutno vodi u seriji sa 2:0, a plasman u finale obezbijediće ekipa koja prva stigne do tri pobjede.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi