Fener nakon produžetka slavio u Moskvi

Euroliga

Fener nakon produžetka slavio u Moskvi

Edmir Škorić

Košarkaši Fenerbahčea i Darussafake Doguš slavili su u današnjim mečevima u 14. kolu Eurolige.

Fener je gostovao u Moskvi i neočekivano stigao do pobjede i to nakon produžetka. Nakon regularnog dijela meča rezultat je glasio 75:75, ali je Fener u produžetku rasuo domaćina (20:4), pa je na kraju bilo 95:79.

Moskovljani su daleko bolje ušli u meč i lako su stigli do 23:13 na kraju prve četvrtine, ali se istanbulski tim pomalo vraćao, došao u neizvjesnu završnicu, a u produžetku dominatno došao do pobjede.

Za CSKA je ovo bio tek drugi poraz, prvi nakon dugo vremena, dok je Fener na učinku od devet pobjeda i pet poraza.

Bobby Dixon je sa 25 poena predvodio Fener, Ekpe Udoh je dodao 17 uz 11 skokova, Nikola Kalinić 13, a James Nunnally 11 poena. Miloš Teodosić je na drugoj strani ubacio 21 poen, ali je imao i devet izgubljenih lopti. Andrej Vorončević je ubacio 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dramatično je bilo i u duelu Darussafaka - Maccabi, a i tu je pobjeda pripala Turcima, koji su slavili sa 86:84.

Scottie Wilbekin je ubacio 23 poena u pobjedi domaćina, dok je Will Clyburn dodao 20. Kod gostiju najbolji je s 23 poena bio Andrew Goudelock.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi