Fener ponižen od Cantua, Olympiacos do velike pobjede

Važne pobjede za Cantu i Olympiacos

Fener ponižen od Cantua, Olympiacos do velike pobjede

U posljednje dvije utakmice večeri dva pomalo neočekivana rezultata. Cantu je razbio Fenerbahce 82:58. Dok je Olympiacos bez većih problema slavio u Milanu, 84:71.

Armani Milano - Olympiacos 71:84

 

Prvak Evrope nije ušao očekivano u ovu sezonu i već sada se vidi koliko timu iz Pireja nedostaje Duda Ivković. Milano ima identičan učinak kao i gost, dvije pobjede i dva poraza. Ova utakmica bila je izravan duel za poziciju broj tri u grupi. 

 

Susret su mnogo bolje otvorili gosti i vodili tokom cijele prve četvrtine i riješili je u svoju korist, 24:17. Domaćin drugo poluvrijeme otvara serijom 6:0 i prilazi na poen zaostatka. Olympiacos se brzo konsolidovao i na odmor otišao sa prednošću 41:36.

 

Drugo poluvrijeme gosti iz Pireja otvaraju mnogo bolje i nakon samo pet minuta igre imaju plus 11. U posljednju četvrtinu Olyimpiacos ulazi sa vodstvom 59:50. Do kraja su gosti samo povećali svoju prednost i slavili 84:71. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Spanoulis sa 23 poena, dok je Papanikolaou dodao 17. Kod domaćina Langford je postigao 17 poena, a Bourousis 16. 

 

 

Cantu - Fenerbahce 82:58

 

Domaćin nakon tri kola ima svega jednu pobjedu, a večeras im je u goste stigao favorizivani Fenerbahce. Gosti ove godine imaju jasan cilj, a to je London. 

 

Cantu međutim nije dozvolio Fenerbahceu da odnese pobjedu u Istanbul. Od prve minute igrali su odličnu košarku, a posebno je Cantu dobro odigrao u obrani. Imali su vodstvo tokom cijele prve četvrtine i na kraju je dobili dosta uvjerljivo 23:12. U nastavku prvog poluvremena očekivalo se da će gosti zaigrati bolje i smanjiti prednosta, ali je talijanska momčad na odmor otišla sa prednošću 41:27. 

 

Treća četvrtina nastavljena je u istom ritmu, a Cantu je i ovaj period igre riješio u svoju korist, 16:14. Nepoznato je samo bilo kolikom će razlikom domaća ekipa slaviti pobjedu. Konačni rezultat bio je 82:58. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Tabu sa 16 poena, dok su Cusin i Brooks zabili po 15. Kod gostiju deset poena postigao je Sato. 

 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.