Fener savladao Bayern, 14 poena Renfroea

Turski tim slavio na svom parketu

Fener savladao Bayern, 14 poena Renfroea

Endin Čaušević

Košarkaši Fenerbahčea savladali su na domaćem parketu ekipu Bayerna u okviru prvog kola Eurolige grupe A rezultatom 74:67.

Fenerbahče je do pobjede vodio Kostas Sloukas sa 13 poena, dok je Jan Vesely ubacio 11 poena i dodao 11 skokova, te pet asistencija.

Najbolji u gostujućoj ekipi bio je reprezentativac BiH Alex Renfroe koji je bio najefikasniji na susretu sa 14 poena.

Renfroe je ofanzivno i defanzivno odigrao sjajnu utakmicu, a uz 14 poena upisao je i četiri asistencije, te jednu ukradenu loptu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Treba dodati da je gostujuća ekipa pred početak zadnje dionice imala prednost od sedam poena razlike, ali je u posljednjoj četvrtini Fener uz sjajnu odbranu preokrenuo rezultat. U četvrtoj dionici postigli su 22 poena, a Bayernu su dozvolili da ubaci samo osam poena.

Donedavni bh. reprezentativac Nihad Đedović postigao je 14 poena za goste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.