Fener slavio u Zagrebu, Real 3-0
Sjajni Ersan Ilyasova

Odigrane četiri utakmice 3. kola Top 16

Fener slavio u Zagrebu, Real 3-0

M. Maksimović

Pobjedama Barcelone, Real Madrida, Panathinaikosa i Fenerbahcea zaključeno je treće kolo Top 16 Eurolige. U grupi E i treću pobjedu zaredom je upisao Real Madrid protiv Maccabija 98:79. 

Maccabi je dvije četvrtine držao priključak, ali je Real strpljivo stvarao prednost. U posljednju četvrtinu Real je ušao sa devet poena prednosti i igra Maccabija se počela raspadati.  Sergio Llull je pogodio tri trice, Marko Tomas jednu i na kraju je Maccabi deklasirina.

Louis Bullock je utakmicu zaključio sa 24 poenao 13 poena dodali su Alex Mumbru  i Sergio Llull. U dresu Maccabija  prvo ime je bio Carlos Arroyo sa 21 poenom, do njega je završio Lior Eliyahu sa poenom manje.

Barcelona je treće četvrtinu protiv Albe riješila u svoju korist 23:7 što je bilo dovoljno da se slomije otpor ekipe trenera Luke Pavičevića. Nakon 30 minuta je na semaforu stajalo 58:40 vodstvo Barcelone, a priča je zaključena na 85:69.Sjajnu utakmicu je odigrao Ersan Ilyasova koji je na velikih 30 poena dodao i 11 skokova. Kod Albe Julius Jenkins 12 poena.

Neporaženi u grupi G je Panathinaikos. Grci su bez problema odradili utakmicu protiv Lottomatice. Krajnji rezultat 92:67 dovoljno govori. Zanimlj je podatak da u ovom duelu na kraju nismo imali igrača koji je ubacio više od 11 poena. Kod domaćina su Spanoulis i Nicholas, a kod gostiju Hutson, Jennings i De La Fuente.

U Zagrebu je Fenerbahce Bogdana Tanjevića i Damira Mršića zatvorio vrata četvrtfinala Ciboni. Utakmica sa malim brojem poena je odlučena u posljednih pet minuta. Kod rezultata 53:57, Turkcan je pogodio za +6, nakon time out zabio je još jednu tricu i utakmica je bila riješena.

Fenerbahce je ostvario pobjedu 55:65, a glavni kreator pobjede gostiju je bio Mirsad Turkcan sa 20 poena, 12 Gorda Giriček koji je u Dražanovom domu tokom cijelog bio pod salvom uvreda navijača Cibone. Damir Mršić je za 10 minuta dodao 2 poena, Kod Cibone najefikasniji su bili Anderson i Prkačin sa po 12 poena. Usput, košarkaši Cibone su za tri poena šutirali 2/12.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Rezultati:

Grupa D: Cibona - Fenerbahce Ulker 55:65
Grupa E: Barcelona - Alba Berlin 85:69
Grupa E: Real Madrid - Maccabi Electra 98:79
Grupa G: Panathinaikos - Lottomatica 92:67

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.