Fenerbahce i Khimki stigli do vrijednih pobjeda

Fener savladao Cantu za TOP 16 fazu

Fenerbahce i Khimki stigli do vrijednih pobjeda

Odigrane su dvije utakmice grupe A posljednjeg kola Eurolige. Do važne pobjede stigli su košarkaši Fenerbahcea.

Fenerbahce - Cantu 77:69

 

Fenerbahce je na svom parketu dočekao Cantu, u utakmici koja je bila jako bitna za tim iz Istanbula. Gosti su bolje otvorili susret i nakon pet minuta igre imali prednost, 12:8. Zadržao je Cantu prednost, pa je ekipa iz Italije nakon prve četvrtine vodila, 22:18. Fener je sredinom drugih deset minuta igre uspio preokrenuti rezultat i na odmor otići sa prednošću, 43:38.

 

Fenerbahce je i u nastavku susreta držao pet poena prednosti. Talijani su još uvijek bili u igri, a momčad iz Cantua je u posljednjih deset minuta ušla sa pet poena minusa. Fenerbahce je zadržao prednost i u odlučujućoj četvrtini i na kraju slavio 77:69. 

 

Najefikasniji u redovima Fenera bio je Lester Bo McCalebb sa 19 poena, dok je za goste 20 postigao Markoishvili. 

 

Khimki - Panathinaikos 78:77

 

Khimki je na svom parketu ugostio atinski Panathinaikos. Obje ekipe izborile su TOP 16 fazu i ranije, ali je ovaj susret bio jako bitan, kada su pozicije na tabeli u pitanju. Domaćin je mnogo bolje otvorio susret i vodio tokom cijele prve četvrtine, te je u drugih deset minuta ušao sa vodstvom, 21:14. Gosti iz Atine vratili su se u utakmicu jako brzo i nakon samo par minuta igre došli do vodstva. Khimki je potom još jednom zaigrao bolje i na odmor otišao sa vodstvom, 46:39. 

 

Nije se Panathinaikos predavao ni u nastavku susreta, ali nije ni Khimki popuštao, pa je nakon pet minuta igre u nastavku domaćin imao šest poena viška. U posljednjih deset minuta Khimki je ušao sa dva poena viška. U izuzetno zanimljivoj završnici pobjedu je slavio Khimki rezultatom, 78:77.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Planinić sa 16 poena, dok je za goste 19 postigao Lasme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.