Fenerbahce iznenadio u Pireju, slavio i Milano

TOP 16 faza Eurolige

Fenerbahce iznenadio u Pireju, slavio i Milano

U terminu od 20:45 su odigrane i preostale dvije utakmice današnjeg programa Eurolige.

Derbi susret dana su u Pireju odigrali Olympiakos i Fenerbahce. Iako je grčki tim u utakmicu ušao kao blagi favorit, na kraju su se radovali gosti koji su slavili sa 73:64.

Do pobjede je Fener predvodio sjajni Goudelock koji je meč završio sa 24 poena, uz šut za tri poena 6/7. Odličan je bio i Nemanja Bjelica koji je upisao 16 poena i 9 skokova.

U ekipi domaćih je sa 14 poena najefikasniji bio Lafayette, a Dunston je ubacio dva manje. Spanoulis je zakazao budući da je za 26 minuta provedenih na terenu ubacio samo 5 poena.

U drugoj utakmici večeri, Armani Milano je na svom terenu savladao Unicaju sa 90:86. Sjajan je bio Gentile koji je za pobjednički sastav ubacio 23 poena, dok je sa suprotne strane jedan manje ubacio Green.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, TOP 16:

Olympiakos - Fenerbahce 64:73
Armani Milano - Unicaja 90:86

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.