Fenerbahče još jednom razočarao

Real, CSKA i Olympiacos slavili nove pobjede

Fenerbahče još jednom razočarao

Večeras su odigrane četiri utakmice petog kola Top 16 faze Eurolige. Favoriti poput Real Madrida, Olympiacosa i CSKA su slavili očekivane pobjede, dok je Fenerbahče još jednom razočarao. 

Najbolji tim Eurolige u ovom trenutku Real Madrid u jednom od najvećih evropskih derbija pobijedio je na domaćem parketu Maccabi sa 74:68. Ponovo su za trijumf Kraljevskog kluba najzaslužniji bili Sergio Llull sa 20 i Rudy Fernandez sa 16 poena, dok su kod gostiju Guy Pnini i Sofoklis Schortsanitis postigli po 15 poena. 

CSKA Moskva je odigrao odličnu utakmicu u Munchenu i razbio domaći Bayern sa ubjedljivih 86:61. Moskovljane je do pobjede predvodio sjajni Miloš Teodosić sa 24 poena (6/10 za tri poena), 5 skokova i 5 asistencija, Viktor Khryapa je dodao 16, a Nenad Krstić 14. Kod domaćina je samo Delaney sa 16 poena bio sa dvocifrenim učinkom. Nihad Đedović zbog povrede nije igrao, dok je Boris Savović za 11 i pol minuta upisao 2 poena, 2 asistencije i 1 skok. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Aktuelni evropski prvak olympiacos je na domaćem parketu ubilježio sigurnu pobjedu protiv Unicaje sa 73:55. Uprkos katastrofalnoj večeri najboljeg igrača Vassilisa Spanoulisa (2 poena, 1/12 šut iz igre), domaći su na krilima Georgiosa Printezisa, koji je ubilježio 16 poena i 6 skokova, opravdali epitet favorita i slavili pobjedi, dok je kod gostiju jedina svijetla tačka bio Nick Caner-Medley sa 11 poena i 8 skokova. 

U jednom derbija kola Armani je u Milanu bio bolji od Fenerbahčea sa 90:85. Turski klub u posljednje vrijeme igra sve lošije, što je pravo iznenađenje s obzirom da važe za jednog od glavnih favorita u Euroligi. Daniel Hackett je sa 17 poena predvodio domaći sastav do pobjede, dok je kod Fenera fantastičnu utakmicu odigrao Linas Kleiza sa 26 poena. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.