Fenerbahče napokon ubilježio trijumf: Turci bolji od Bayerna

Turski viceprvak napokon zaigrao kako zna i umije

Fenerbahče napokon ubilježio trijumf: Turci bolji od Bayerna

Košarkaši turskog Fenerbahcea slavili su svoju tek drugu pobjedu u 7. kolu Eurolige pobijedivši večeras ekipu njemačkog prvaka Bayerna 90:82.

Ni večeras pobjeda za Fener nije došla lako. Bayern je bio žilav protivnik i nije položio oružje bez velike borbe. 

Pune tri četvrtine Bavarci su mučili viceprvaka Turske te u nekim momentima vodili po 5,6 poena prednosti no domaći tim se uspijevao vraćati i ne dozvoljavati prevelike oscilacije u igri kako je to bivalo u prethodnim utakmicama. U posljednjoj četvrtini razigrao se Fener i sjajnom napadačkom igrom konačno uspio slomiti Radonjićev tim a Željko Obradović kupio je mir na neko vrijeme s ovom pobjedom. 

Derrick Williams ubacio je 19 poena svom bivšem timu i bio najbolji košarkaš Fenera dok je Mahmutoglu postigao 14 poena a Sloukas 13. Također 19 s druge strane zabio je Greg Monroe a 14 je dodao Vladimir Lučić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi