Prva pobjeda Valencije, novi nestvaran poraz Fenerbahčea
(Foto: EPA)

Fener u velikoj krizi

Prva pobjeda Valencije, novi nestvaran poraz Fenerbahčea

M. Šljivak

Košarkaši Valencije upisali su prvu pobjedu u Euroligi.

Nakon pet poraza u pet kola večeras je španski tim na svom terenu savladao Asvel rezultatom 79:72.

Bila je to utakmica puna rezultatskih preokreta. Tako se igralo tokom kompletnog prvog poluvremena, ali je u nastavku meča domaći tim uspio da stekne rezultatku prednost koju više nije ispuštao.

Na kraju je Valencia stigla do pobjede, a do nje ih je vodio Bojan Dubljević sa 13 poena i osam skokova, a dvocifren je bio i Vives sa 10 koševa.

Sa druge strane kod Asvela Livio Jean-Charles je ubacio 20 poena, dok je Antoine Diot ubacio 17.

Fenerbahče je u uzbudljivom meču na svom terenu poražen od Žalgirisa 76:79.

Tim Željka Obradovića se itekako muči na početku ove sezone, a dokaz tome je i utakmica protiv Žalgirisa u kojoj su na dvije minute prije kraja imali sedam poena prednosti, ali su na kraju doživjeli poraz.

Nando De Colo je vukao Fener tokom kompletne utakmice. Ipak, kada je dobio petu ličnu grešku niko nije mogao da preuzme odgovornost i gosti su to iskoristili.

U zaista uzbudljivoj završnici Grigonis je donio gostima prednost poenima na devet skeundi do kraja (76:77). Vesely je preuzeo odgovornost u napadu za Fener i promašuje, a zatim ponovo Grigonis pogađa sa linije slobodnih bacanja za 76:79.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Posljednji napad domaćih je išao na Sloukasa, ali je ovaj promašio šut za tri i Fener je doživio novi poraz.

Marius Grigonis je predvodio goste do trijumfa sa 19 poena, Zach Leday je dodao 16, dok je kod Fenera Nando De Colo ubacio 29 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi