Fenerbahce osvajač turnira u Sarajevu

5. memorijalni turnir “Mirza Delibašić”

Fenerbahce osvajač turnira u Sarajevu

Fenerbahce Ulker nakon dvije pobjede nad ekipama domaće Bosne (67:65) i Panioniosa (67:79) bez većih problema savladao je zagrebačku Cibonu rezultatom 80:68 i time bez poraza osvojio 5. memorijal koji se igra u spomen Mirza Delibašića.

Susret koji je odlučio pobjednika 5. memorijalnog turnira “Mirza Delibašić” okončan pobjedom Fenerbahce Ulkera nad Cibonom (80:68), te nervoza gostiju na terenu kojom je narušen sportski i prijateljski aspekt memorijala.

Sama utakmica bila je daleko od neizvjesne. Dosta lakše nego u prva dva dana izabranici Bogdana Tanjevića stigli su do značajnije prednosti i rutinski susret riješili u svoju korist. Viđe od dvadeset poena zaostatka te nedostatak rješenja u napadu iz takta je prvo izbacio bivšeg bh. reprezentativca Vedrana Princa, koji je teren nakon napustio nakon drugog prekršaja uz negodovanje, a onda i veterana Dalibora Bagarića koji je fizički nasrnuo na Preldžića.

Epilog koškanja na terenu su isključujuće lične greške za Emira Preldžića i Oguza Savasa iz Fenera sa jedne, te Dalibora Bagarića iz Cibone sa druge strane. Sve je to začinjeno i nesporskom greškom igrača Cibone, Jamonta Gordona u slijedećem napadu, a onda su se strasti smirile i susret je bez većih uzbuđenja priveden kraju.

Konačnih 80:68, realan je omjer snaga na terenu, a gosti iz Turske zasluženo su osvojili 5. memorijal u Sarajevu sa tri pobjede i bez poraza.

Sa dvije pobjede Cibona je na drugom mjestu, dok će se za treće mjesto boriti ekipe koje do sada nisu ubiježile niti jednu pobjedu - Bosna i Panionios.

Za MVP-a turnira proglašen je Willie Solomon, playmaker Fenerbahce Ulkera.

Fenerbahce - Cibona 80:68
(16:13, 23:14, 17:17, 24:24)
SARAJEVO - Olimpijska dvorana “Zetra”. Gledalaca: 700. Sudije: Zurapović, Obradović, Bijedić.

Fenerbahce:
Solomon 14, Onan 5, Basak, Erden 8, Giriček 9, Greer 15, Mutaf, Savas 4, Asik 22, Cetin, Preldžić 3. Trener: Bogdan Tanjević.
Cibona: Vrbanc, Princ, Rozić 10, Troha, Bogdanović 9, Gordon 14, Graves 12, Bagarić 2, Andrić 12, Radošević, Zubčić 9, Vukušić. Trener: Velimir Perasović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti