Fenerbahče osvojio Zadar, devet poena Renfroea u finalu

U finalu Fener bolji od Bayerna

Fenerbahče osvojio Zadar, devet poena Renfroea u finalu

Dž. Mrakić

Turski Fenerbahče pobjednik je drugog izdanja Zadar Dogus Basketball Tournamenta.

Prošlogodišnji učesnik Final Foura Eurolige u finalu je visoko porazio minhenski Bayern 76:55  i tako drugu godinu zaredom osvojio pripremni turnir u Zadru.


Najzapaženiji igrač susreta bio je Jan Vesely iz redova, koji je uz 16 postignutih poena dodao i osam skokova, dok je najraspoloženiji kod Bayerna bio naš reprezentativac Alex Renfroe sa devet postignutih poena.

U meču za treće mjesto Olympiacos je porazio Darussafaku Dogus 61:57, dok je domaćin KK Zadar, nakon što je izgubio od Crvene zvezde, u konkurenciji jakih euroligaša zauzeo posljednje, šesto mjesto.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

MVP turnira je Ekpe Udoh, centar Fenerbahčea, inače igrač koji iza  sebe ima pet godina iskustva igranja u NBA za Milwaukee Buckse, Golden State Warriorse i Los Angeles Clipperse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.