Fenerbahce poražen, Preldžić vrlo dobar
Preldžić je ponovo odigrao na velikom nivou

BEKO Liga

Fenerbahce poražen, Preldžić vrlo dobar

Večerašnjom utakmicom između Fenerbahcea i Pinar Karsiyake počelo je šesto kolo turske košarkaške lige. Prva utakmica ponudila je veliko iznenađenje. Fenerbahce je poražen na svom parketu sa 88:76.

Utakmica je počela s velikim brojem poena s obe strane. U finišu prve četvrtine Pinar je bio malo prisebniji i odlazi na mali odmor sa prednošću od 27:23. Igrači Pinara drugu četvrtinu su ponovili u šuterskom dijelu, ali su u defanzivi odigrali sjajno i dozvolili su igračima Bogdana Tanjevića da postignu samo deset poena. Na odmor gosti odlaze s prednošću od 54:33.

Iako su mnogi već tada slutjeli šta će se dogoditi velikom favoritu, igrači Fenera se nisu predavali i utakmicu su učinili mnogo zanimljivijom. Sjajnom odbranom nad igračima Pinara i odličnim procentom šuta dobivaju treći period igre sa 26:6 i u posljednjih deset minuta ulaze sa samo poenom zaostatka (59:60).

Katastrofalna igra u trećem periodu nije pokolebala igrače Karsiyake. Posljednjih deset minuta igre odigrali su na visokom nivou i dobili ih sa 28:17 i dobivaju utakmicu sa ukupnih 88:76.

Pobjednika su odlučila trojica sjajnih Amerikanaca u redovima Karsiyake koji su i ovaj put briljirali. Najbolji je bio Ryan Toolson sa 29 poena, a pratili su ga Andre Smith sa 22 poena i 7 skokova, dok je Leonard Holston imao 16 poena i 9 asistencija.

U timu Bogdana Tanjevića samo se jedan igrač nije upisao u strijelce, ali ni to nije pomoglo da dođu do pobjede. Emir Preldžić je odigrao vrlo dobru utakmicu sa 11 poena, 3 skoka i 2 asistencije, dok je Damir Mršić dodao 4 poena i 1 asistenciju.

Najbolji u redovima Fenera bili su Omer Asik sa 16 poena i 7 skokova, Omer Onan je dodao 12. Serhat Cetin je ubacio 9 poena, dok je hrvatski internacionalac Gordan Giriček ubacio 8 poena.

Nakon nepotpunog šestog kola Karsiyaka je preuzela lidersku poziciju na tabeli sa omjerom 4-2, dok je Fenerbahce na četvrtom mjestu sa skorom 3-3. Između se nalaze Efes Pilsen i Besiktas sa po 4-1. Jedini tim koji još nema pobjede je Darusafaka našeg Harisa Mujezinovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.