Fenerbahče prošao u polufinale, Pinar i Efes igraju treću
Foto: EPA

TBL

Fenerbahče prošao u polufinale, Pinar i Efes igraju treću

Midhat Šljivak

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se u polufinale prvenstva Turske. Oni su večeras savladali Ušak 100:62, te su sa ukupnih 2:0 u seriji prošli u polufinale.

Fener je odigrao sjajan meč, te je na kraju sasvim zasluženo prošao u polufinale. Dominirao je tim Željka Obradovića tijekom kompletnog susreta, te su zasluženo prošli dalje. Prednost se iz minute u minutu povećavala, a na kraju je Ušak izgubio utakmicu sa 38 poena razlike,

Bojan Bogdanović je predvodio Fenerbahče sa 18 poena u ovom susretu, dok je Lee Holman za domaće ubacio 17 poena.

Pinar Karsiyaka je na svom terenu savladala Anadolu Efes 65:64, te su seriji izjednačili na 1:1.

Ovaj nevjerovatno neizvjestan meč riješen je tek u finišu meča. Efes je imao priliku da pobjedom dođe do prolaza u polufinale, ali im to nije dopustio Lee Dixon, koji je na 17 sekundi do kraja pogodio za 65:64.

Imao je Efes napad za pobjedu, ali Birkan Batuk je promašio šut za tri poena, te će se u ovom duelu igrati i treći meč.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Bariš Hersek je predvodio Karisayaku sa 17poena, a Duško Savanović je na drugoj strani ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.