Fenerbahče razbio Galatu za vodstvo u finalu

TBL, finale

Fenerbahče razbio Galatu za vodstvo u finalu

Midhat Šljivak

Košarkaši Fenerbahčea savladali su večeras na svom parketu Galatasaray s  uvjerljivih 89:70, te su na taj način poveli s 1:0 u finalnoj seriji turskog prvenstva.

Fener je u ovom susretu vodio od prve do posljednje minute, te su na kraju sasvim zasluženo stigli do pobjede. 

Susret su otvorili serijom 7:0, da bi se prednost konstantno povećavala iz napada u napad. Imali su domaći košarkaši i 14 poena prednosti u jednom trenutku tijekom prve dionice, a nakon prve četvrtine su imali plus 11, 26:15.

Nastavio je Fener s dominacijom i u nastavku. Galata nije imala odgovor na fantastičnu košarku izabranika Željka Obradovića, pa su gosti na poluvrijeme otišli s minusom od 17 poena, 52:35.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Nije Galatasaray uspjela da ozbiljno ugrozi vodstvo Fenera. Prednost je konstantno bila dvocifrena, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu s 19 poena razlike, 89:70.

Bo McCalebb je predvodio Fener s 15 poena, sedam skokova i šest asistencija u ovom susretu, Luka Žorić je dodao 14 poena, dok je kod gostiju Engin Atsur ubacio 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.