Fenerbahce stigao do važne pobjede protiv Olympiacosa
Turski tim došao je do prevažne pobjede u 16. kolu EL

Uz povratak Marka Gudurića

Fenerbahce stigao do važne pobjede protiv Olympiacosa

Košarkaši Fenerbahcea došli su do iznimno važne pobjede u 16. kolu Eurolige protiv Olympiacosa rezultatom 84:77.

Utakmica je bila prevažna za turski tim koja je možda mogla posla koštati Igora Kokoškova da je Fener uspio izgubiti i ovaj susret.

Nije dobro počelo za domaće koji su bili u zaostatku 27:22 nakon 1/4. Ipak, puno bolja druga dionica vratila je prednost Fenerbahceu koji je s 4 koša viška otišao na veliki odmor. Tamo je turska ekipa povećala svoju prednost koja je u 4/4 iznosila i 12 razlike, ali je sjajni Vezenkov serijom trojki Grke vratila na samo -1. Srećom po Kokoškova i njegovu ekipu to je bio maksimalni domet Olympiacosa koji nije uspio napraviti preokret a Fenerbahce je došao do važnog trijumfa koji je za sada ostavio Igora Kokoškova na klupi ovog tima a čiji je posao velikim nizom poraza došao u pitanje. 

Sjajni Jan Vesely je sa 17 poena i savršenih 8/8 iz igre predvodio Fener a 14 je, uz neke važne trojke, dodao Pierre. Vezenkov je postigao 17 koševa za Olympiacos dok je 14 dodao Jean Charles. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti