Žalgiris deklasirao Fenerbahče, Milano slavio protiv Anadolu Efesa

Euroliga

Žalgiris deklasirao Fenerbahče, Milano slavio protiv Anadolu Efesa

E. Škorić

U četvrtak navečer odigrana su tri susreta košarkaške Eurolige.

U derbiju večeri Žalgiris je u Kaunasu ugostio Fenerbahče, te je slavio s uvjerljivih 99:62. Katastrofa gostiju iz Istanbula najavljena je u prvoj četvrtini nakon koje je rezultat glasio 24:7.

DO kraja se samo povećavala prednost Žalgirisa, pa je Fener doživio pravu katastrofu. Litvancima je ovo bio osmi trijumf na 15. meču, dok je Fener uspio da sakupi već 10 poraza.

Rubit je sa 18 poena predvodio Žalgiris, dok je Grigonis ubacio 12, a po 11 Hayes, Milaknis, Geben. Kod Fenerbahčea De Colo 14, Eddie 12 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Težak poraz je doživjela i berlinska Alba, koja je u Atini sa 92:69 deklasirana od strane Panathinaikosa. Papapetrou je sa 22 poena bio najbolji domaći košarkaš, Nedovićje ubacio 13, baš kao i Sant-Roos, dok je 12 ubacio Papagiannis. Najefikasniji na drugoj strani bio je Giffrey sa 13 poena.

Milano je u Istanbulu sa 72:69 bio bolji od Anadolu Efesa. Punter 18 poena za goste iz Italije, dok je Micić ubacio 20 uz osam skokova u porazu Efesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi