Fenerbahce teškom mukom do slavlja protiv Crvene Zvezde

Beograđani sve dalje od 1/4 finala

Fenerbahce teškom mukom do slavlja protiv Crvene Zvezde

Košarkaši turskog Fenerbahcea teškom su mukom došli do pobjede nad Crvenom Zvezdom u okviru 27. kola Eurolige rezultatom 66:63. 

Posjetioci dvorane "Ulker Sports and Event hall" (bivše Abdi Ipekci Arene) nisu imali previše za vidjeti u ovom susretu. Dapače, jedino čime su mogli na kraju biti zadovoljni pobjeda je njihovih ljubimaca koja je izborena na jako težak način.

U utakmici na malo poena kakve inače odgovaraju oboma timovima na kraju je više sreće imao domaći tim koji je ruku na srce mogao biti i poražen. U zadnjih 10 minuta ove utakmice timovi su ušli poptpuno izjednačeni a na kraju je Fener slavio zahvaljujući manjem broju grešaka. Imao je na kraju beogradski tim šut za produžetak no Perperoglu nije pogodio i priči je bio kraj. 

Jedini dvoznamenkasti košarkaš u domaćem timu bio je Kalinić s 10 poena a po 9 su dodali De Colo i Williams. Zvezdu su predvodili Amerikanci Brown i Punter s po 14 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi