Važna pobjeda Fenerbahcea u Valenciji

Turci na istom omjeru kao Valencia

Važna pobjeda Fenerbahcea u Valenciji

Košarkaši Fenerbahcea došli su večeras do izuzetno važne pobjede u okviru 26. kola Eurolige savladavši Valenciu na gostujućem terenu 93:86. 

Momčad Valencie ove sezone igra sjajnu košarku i na svom je parketu zabilježila već neke sjajne trijumfe, pa su u domaćem timu gajili veliki optimizam pred dolazak uzdrmanog Fenerbahcea koji ove sezone vodi veliku borbu s formom. 

Ipak, večeras su u dvorani La Fonteta odigrali napadački jednu od svojih najboljih utakmica u posljednje vrijeme te došli do važnih bodova s kojima su se potpuno izjednačili s Valenciom koja još uvijek drži osmo mjesto isključivo zbog bolje koš razlike, no Fener ovom pobjedom od 7 razlike ima bolji međusobni omjer koji će se na kraju gledati ako timovi budu poravnati. 

Derrick Williams odigrao je nadahnutu partiju, bilo ga je na oba kraja terena, zabijao je, skakao, asistirao i na kraju je za 22 poena šutirao 8/10. Sloukas i Datome dodali su po 13 poena za Fener. S druge strane Vanja Marinković je također zabio 22 poena i bio najbolji kod domaćina a Dubljević je ubacio 15 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi