Fenjeraš se lako obračunao s liderom u Čapljini

Liga 12, 18. kolo

Fenjeraš se lako obračunao s liderom u Čapljini

E. Škorić

Košarkaši Građanskog iz Bijeljine slavili su u Mostaru protiv Zrinjskog sa 82:73, dok je Čapljina priredila iznenađenje i na svom parketu pobijedila lidera, ekipu Mladosti, sa 65:49. Radnik je dobio Kakanj sa 74:72.

Posljednjeplasirana Čapljina je gostima iz Mrkonjić Grada priredila razočarenje. Za goste je to bio tek četvrti poraz, no i dalje su uvjerljivo na vrhu sa 32 boda i omjerom pobjeda i poraza 14:0.

Tek su u drugoj dionici košarkaši Mladosti bili nešto bolji od domaćina (11:10), dok je u svim preostalim četvrtinama dominirala domaća momčad. Predvodili su je Bubalo sa 12 poena i 7 asistencija, te Alexander sa 12 poena i 15 skokova. Dvocifren broj poena ubacio je jedino još Lewis (10).

Tomić je kod gostiju ubacio 18 poena, a pratio ga je donekle jedino još Đuranović, koji je ubacio 12 poena. Kada je riječ o susetu u Mostaru, Zrinjski je vodio nakon prve četvrtine sa 19:14, ali su u sljedće tri dionice gosti iz Bijeljine bili bolji i zasluženo slavili.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prvo ime na utakmici bio je Janjušević sa 28 poena i 4 skoka, dok je Tuljković uz 23 poena dodao 9 skokova. Obojica su košarkaši Građanskog. U sastavu Zrinjskog Lalić je ubacio 19,  Zovko 13, a Albijanić 12 poena.

Radnik je u neizvjesnoj utakmici sa 74:72 savladao Kakanj, kojem nije pomoglo niti 35 poena Palavre u Bijeljini. Drezga je dodao 19. Ranik su predvodili Radovanović sa 21 poenom, 4 skoka i 8 asistencija, te Damjanović sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.