Fenomenalni Bogdanović nedovoljan za Partizan u Zagrebu

Cibona bolja od Partizana

Fenomenalni Bogdanović nedovoljan za Partizan u Zagrebu

Midhat Šljivak

Košarkaši Cibone savladali su večeras u Draženovom domu Partizan rezultatom 80:76 u susretu 19. kola ABA lige.

Cibona je bolje otvorila meč. Poveli su 15:6, a nakon četiri minute igre trener beogradskog tima Duško Vujošević je isključen, pa je vođenje ekipe preuzeo Velimir Gašić. Nije to smetali Partizanu. Serijom od 10:0 su okrenuli rezultat u svoju korist,  a nakon prve dionice Partizan je imao poen prednosti 18:17.

Nezaustavljiv je po Partizan u drugoj dionici bio Dario Šarić. Prednost domaćih je konstantno rasla, te je Cibona na odmor otišla s 13 poena prednosti 42:29.

Vratio se Partizan u utakmicu u trećoj četvrtini. Gagić je pogodio bacanja za samo minus dva, 50:48, ali je završni dio ovog dijela igre ponovo bolje odigrao domaći tim. Cibona je u posljednju dionicu ušla sa sedam poena prednosti, 60:53.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Uspio je Partizan da povede u posljednjoj četvrtini. Bogdanović je trojkom donio vodstvo 68:67, ali  je ponovo u završnici Cibona odigrala dosta bolje. Na kraju je domaći tim došao do pobjede do koje su je vodili Marin Rozić i Dario Šarić s 21 poenom, dok je nezaustavljiv kod Partizana bio Bogdan Bogdanović s 32 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije