Fenomenalni Nurkić ubacio 21 poen u porazu Portlanda

Još jedna sjajna partija

Fenomenalni Nurkić ubacio 21 poen u porazu Portlanda

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć na domaćem parketu od Brooklyn Netsa sa 101:97.

Portalnd je bio favorit na ovom meču i sjajno je otvorio susret pa je nakon prve dionice imao prednost od 28:21. U drugoj četvrtini domaći su otišli i na dvocifrenu razliku, ali Brooklyn se vraća pa uspjeva da povede sa 37:36. Ipak, prije odlaska na odmor Portalnd vraća prednost i to šest razlike (52:46).

U drugom dijelu utakmice, tačnije u trećoj dionici, domaći ponovo odlaze na plus 10, ali pred sami kraj te četvrtine slijedi njihov pad što koristi Brooklyn da preokrene rezultat i stekne prednost od sedam poena razlike (77:70). Tokom posljednje četvrtine ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali na kraju se ipak bolje snašao Brooklyn koji je slavio pobjedu sa četiri poena razlike.

Njih je do trijumfa vodio Russell sa 21 poenom, devet asistencija i četiri skoka. Kod Portlanda sjajan je bio Jusuf Nurkić sa 21 poenom, pet skokova i jednom asistencijom. Porplarni Nurk je imao šut iz igre 10 od 20, a polovičan je bio i sa linije za slobodna bacanja (1 od 2). 

Portland je sada na omjeru od šest pobjeda i isto toliko poraza, dok Brooklyn ima jednu pobjedu manje i jedan poraz više. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi