FIBA pismom obavijestila ABA ligu da je više ne priznaje

Neželjena pošta

FIBA pismom obavijestila ABA ligu da je više ne priznaje

Već ranije smo pisali o tome da regionalna košarkaška ABA liga od naredne sezone neće biti priznata od strane FIBA-e, a o ovoj odluci Izvršni odbor FIBA Evropa obavijestio je rukovodstvo ABA lige i sve Saveze čiji se klubovi nadmeću u ovom regionalnom nadmetanju. Od 1. maja 2015. godine FIBA više neće priznavati ovo takmičenje.

"Za gospodina Radovana Lorbeka

predsjednika ABA Sidro d.o.o, Slovenija

Ovim putem vas obavještavamo da se 7. marta u Rotah-Egernu, u Njemačkoj, na sastanku Izvršnog odbora FIBA Evrope razmatrao status vaše lige.

Nakon što je razmatrana nedavna komunikacija između FIBA Evrope i vaše lige, Izvršni odbor FIBA Evropa je konstatovao da vaša liga nije uspjela dokazati da ispunjava sve statutarne i zahtjeve predviđene pravilima. Iz tog razloga, Izvršni odbor FIBA Evrope je riješio da povuče priznanje Jadranske lige. Ova odluka će stupiti na snagu na kraju klupske sezone 2014/2015, odnosno 1. maja 2015. godine.

Kopiju ovog pisma smo poslali i svim relevantnim nacionalnim Savezima, kako bi i oni bili upoznati.

Iskreno,

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kamil Novak, Izvršni direktor FIBA Evropa", navodi se u pismu FIBA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.