FIBA potvrdila nove datume turnira Olimpijskih kvalifikacijskih turnira

Igrat će se od kraja juna 2021. godine

FIBA potvrdila nove datume turnira Olimpijskih kvalifikacijskih turnira

Poslije serije razgovora s Međunarodnim Olimpijskim Komitetom FIBA je danas objavila nove termine kvalifikacijskih turnira za muški olimpijski košarkaški turnir. 

Kako je potvrđeno iz Švicarske, novi datum odigravanja turnira je 29.06 - 4.07. 2021. godine. 

FIBA je bila uključena u proces savjetovanja s MOK u vezi s ova 4 turnira, a u kojem su razmatrani napori košarkaša, pripreme reprezentacija i kalendari nacionalnih prvenstava. MOK je odobrio ove datume uzimajući sve to u obzir kao i vanredne okolnosti koje su i izazvale pomjeranje OI u Tokiju. 

Predsjednik FIBA Hamane Niang i generalni tajnik Andreas Zagklis izrazili su svoju zahvalnost predsjedniku MOK-a Thomasu Bachu i izvršnom odboru ove institucije. 

Podsjetimo, ovi turniri igrat će se u Srbiji, Hrvatskoj, Kanadi i Litvi. Pobjednici turnira zaigrat će na Olimpijskom turniru u Tokiu koje će se održati od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi