Final four turnir ABA lige od 18. do 20. aprila

Dvije varijante termina

Final four turnir ABA lige od 18. do 20. aprila

Final Four turnir ABA Lige za sezonu 2013/14 će se održati između 18. i 20. aprila, s tim da postoje dvije različite varijante kada su termini odigravanja u pitanju. 

U slučaju da se dvije ekipe iz istog grada kvalifikuju na Final Four turnir i susretnu se u polufinalu, prva polufinalna utakmica će se održati 18. aprila (prvoplasirana protiv četvrtoplasirane ekipe nakon regularnog dijela sezone), a druga 19. aprila (drugoplasirana protiv trećeplasirane ekipe nakon regularnog dijela sezone).

Finale će se održati 20. aprila. U slučaju da se dvije ekipe iz istog grada kvalificiraju za Final Four turnir, a ne sretnu se u polufinalu, ili u slučaju da na Final Four turniru nema ekipa iz istog grada, obje polufinalne utakmice će se odigrati 18. aprila, finale će se i u tom slučaju održati 20. aprila.

Pravo organizacije Final Four turnira shodno propozicijama takmičenja će dobiti najbolje plasirana ekipa iz regularnog dijela sezone, koja mora osigurati uslove organizacije turnira, objavila je liga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.