FMP iznenadio Partizan i stigao do pobjede u posljednjim trenucima utakmice

ABA liga

FMP iznenadio Partizan i stigao do pobjede u posljednjim trenucima utakmice

S. Pašalić

Košarkaši FMP-a su u 22. kolu ABA lige na svom parketu ugostili Partizan i upisali pobjedu 73:72.

Prva četvrtina je bila dosta izjednačena što govori i rezultat na kraju četvrtine koji je bio 18:17 za FMP. U drugoj četvrtini košarkaši domaće ekipe su bili nešto bolji te su povećali vodstvo pa se na odmor otišlo sa 45:39 za FMP.

I u trećoj četvrtini su košarkaši FMP-a nastavili sa dobrom igrom te su u posljednju četvrtinu otišli sa rezultatom 61:56 u svoju korist.

Četvrta četvrtina je donijela jako neefikasnu košarku. Partizan je stigao do preokreta i poveo u jednom trenutku, ali je FMP ipak na kraju u posljednjim trenucima uspio stići do pobjede 73:72.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Duop Reath sa 16 i Aleksa Uskoković sa 15 su vodili FMP do pobjede, dok je kod Partizana Landale bio najefikasniji sa 14 poena.

Partizan je na 4. mjestu sa omjerom 14-8, dok je FMP trenutno na 5. mjestu sa omjerom 10-12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi