FMP slavio u Zagrebu
Foto: EPA

ABA liga

FMP slavio u Zagrebu

M. Šljivak

Košarkaši FMP-a pobijedili su kao gosti Cibonu nakon produžetka 84:85 (78:78) u susretu 18. kola regionalne ABA lige.

Uvodne minute nisu slutile da bi FMP mogao doći do trijumfa. Cibona je već na otvaranju meča imala dvocifrenu prednost, ali se beogradski tim vratio u finišu prve četvrtine nakon koje su gosti imali minus četiri, 24:20.

Cibona na otvaranju drugog period odlazi i na najveću razliku u ovom meču, plus 11 (34:23), ali su zatim potpuno pali. Gosti počeli pogađati apsolutno sve i na odmor su otišli sa poenom prednosti, 46:47.

Imali su domaći konstantno vodstvo i tokom treće dionice. Sjajnom igrom su vratili prednost na svoju stranu i u posljednjih deset minuta su ušli sa plus devet, 68:59.

Međutim, FMP se ponovo vraća. Uspijevaju da izbore produžetak (78:78) u kojem su bili uspješniji i na kraju su došli do pobjede, devete u sezoni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Filip Čović sa 18 poena i devet asistencija, dok je kod Cibone dominirao Luka Žorić sa 31 poenom i sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi