Riječi francuske selektorice o reprezentaciji BiH i navijačima treba da budu motiv, ali i upozorenje

Gledala meč protiv Hrvatske

Riječi francuske selektorice o reprezentaciji BiH i navijačima treba da budu motiv, ali i upozorenje

A. Čaušević

Ženska košarkaška reprezentacija BiH u srijedu od 18 sati najvažniju utakmicu u svojoj historiji, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za protivnika će imati Francusku.

U razigravanju za četvrtfinale Bosna i Hercegovina je pobijedila Hrvatsku 80:69, a susret s tribina Rhenus Sport dvorane je pratila i selektorica Francuske, Valérie Garnier.

"Ovo je naše prvo finale. Ako želimo ići do kraja, preostala su nam tri finala i ništa se ne može vratiti nazad. Ovo nam je najvažniji meč. Vidjeli smo dosta toga na Eurobasketu, prolaske timova od kojih se to nije očekivalo", rekla je Garnier uoči meča.

Protiv Hrvatske se odlično upoznala s ekipom BiH. Njene riječi uoči meča izabranicama Gorana Loje mogu biti motiv, ali i neka vrsta upozorenja da ne smije doći do opuštanja.

"Vidjeli ste njihovu reakciju nakon pobjede. Radi se o maloj zemlji po broju stanovnika. Povezani su s navijačima. Radi se o opasnom timu predvođenim sa Jonquel Jonesa za koju znamo da više nije iznenađenje."

"Moje djevojke su gledale meč. Vidjele se Bosanke, taj tim u prosjeku postiže 73 poena to je puno. Strašne šutiraju za tri poena. Bit će neophodno da dobro stojimo u odbrani, da sve igramo.

Oglasi

"Imamo recept moramo ga primjeniti. Moramo se pomiriti s tim da će Jones postizati poene. Imaju efikasne vanjske šutere. Prilagođavat ćemo se kako utakmica bude odmicala."

Francuski mediji su pitali Garnier da i prokomentariše navijače BiH koje su okarakterisani kao veoma bučni i koji stvaraju odličnu atmosferu.

"Što je više navijača u dvorani, bolja je atmosfera. To su stvari koji privlače igračice, ali mislim da ih to neće uznemiriti. Računamo da će ih francuska publika utišati ili pokriti njihovu buku."

"Vidjela sam fotografije navijača Bosne i Hercegovine koji podsjeća na tursku publiku. Stvarno stvaraju buku. Bosna pobjeđuje jer se opusti na svakom meču. Mogu pobijediti sve bez pritiska."

"Radi se o timu koji se mora poštovati i ne smije se podcijeniti.Ne smijemo imati podcjenjivački stav", zaključila je Garnier.

Top Komentari

ghast0
E bićemo još glasniji selektorice A reprezentacije Konga
21 7
Dtox
Vidio sam fotografiju vaseg tima i najvise me podsjecaju na neku repku iz afrike
21 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi