Francuska pobjedom protiv Nijemaca korak od plasmana na Eurobasket
Pobjedom protiv Nijemaca 'Tricolori' su došli nadomak plasmana na Eurobasket (Foto: EPA)

Odlična utakmica u Pau

Francuska pobjedom protiv Nijemaca korak od plasmana na Eurobasket

Francuska je danas u Pau u 4. kolu grupe G kvalifikacija za Eurobasket savladala reprezentaciju Njemačke i otvorila vrata plasmanu na EP.

Iako rezultat govori drukčije, nisu Francuzi lako došli do ove pobjede protiv solidnog njemačkog sastava.

Poveo je domaćin na početku s osam poena prednosti i činilo se da bi Nijemci mogli brzo položiti oružje, no 'Panzeri' se vraćaju serijom pred kraj prvog poluvremena i dovode utakmicu u sami egal. Nastavila se neizvjesnost i tijekom 3/4, Nijemci su bili dobri i čvrsti, čak su uspjeli i povesti 59-56 i imali par napada da vodstvo uvećaju, ali je do kraja ipak isplivao veći individualni kvalitet Tricolora. Posljednju četvrtinu Francuzi su dobili 25-15 i uspjeli završiti priču u ovom susretu te praktički osigurati plasman na Eurobasket.

Najbolji kod Francuza bili su Ouattara s 24 koša i Lessort sa 17, dok su Nijemce predvodili Obst sa 16 i Jallow s 13 poena. 

Kasnije u ovoj skupini igraju Velika Britanija i Crna Gora a naši susjedi su veliki favoriti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi