Galata izjednačila finalnu seriju protiv Fenera

Play-off, finale

Galata izjednačila finalnu seriju protiv Fenera

Košarkaši Galatasaraya su pobjedom od 88:82 na Fenerbahçeom u četvrtoj utakmici finalne serije play-offa košarkaškog prvenstva Turske izjednačili rezultat na 2:2, te tako stvari vratili na sami početak.

Manji prekid susreta desio se u drugom poluvremenu utakmice pri rezultat 66:55 za nominalne domaćine.

Iako, su nakon prva dva susreta današnji pobjednici gubili sa 2:0 u seriji,košaraši Galate smogli su snage, te su sa dva trijumfa seriju vratili na sami početak.

U drugoj pobjedi u finalnoj seriji Galatu je predvodio sjajni Carlos Alberto Arroyo koji je ubacio 24 poena, dok je Markoishvili pridodao 16 poena i četiri asistencije. Jedan poen manje od Markoishvilija dao je Sinan Guler.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

S druge strane u ekipi koja je uspjela prokockati vodstvo od 2:0 u seriji najraspoloženiji su bili Lester Mekkaleb i Linas Kleiza, a obojica su ubacila po 22 poena. Pored dvojice spomenutih igrača Fenera vrijedi izdvojiti učinak Savasa koji je postigao 12 poena.

Emir Preldžić ubacio je tri poena, dok je pet više ubacio drugi igrač Fenera rođen u BiH, Bojan Bogdanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti