Galatasaray osigurao prolaz dalje, pobjeda Rige

Ekipa iz Istanbula bolja od Trefl Sopota, 103:82

Galatasaray osigurao prolaz dalje, pobjeda Rige

Večeras su na rasporedu bile tri utakmice petog kola Eurocupa, a do očekivanog trijumfa stigao je istanbulski Galatasaray. 

Galatasaray - Trefl Sopot 103:82

 

Obje ekipe dobro su otvorile susret, a momčad iz Istanbula prvih deset minuta riješila je u svoju korist, 25:21. U nastavku prvog poluvremena na terenu je postojao samo jedan tim, Galata je ubacila 31 poen i na odmor otišla sa 20 poena viška. 

 

U nastavku susreta ekipa Ergina Atamana bez problema je sačuvala prednost i došla do četvrte pobjede, rezultatom 103:82. Galata je ovom pobjedom i matematički osigurala prolazak u narednu fazu takmičenja. 

 

Najefikasniji u redovima Galatasaraya bio je Boniface N'Dong sa 14 poena, dok je za goste 17 poena ubacio Waczynski. 

 

VEF Riga - Artland 83:72

 

Riga je na svom parketu savladala Artland i tako se uključila u borbu za prolazak u naredni krug. Već u prvih deset minuta domaćin je došao do osjetnije prednosti. Na ulasku u drugu ćetvrtinu imali su osam poena viška. Do kraja prvog poluvremena zadržali su prednost i na odmor otišli sa vodstvom, 43:34.

 

U nastavku susreta uspjeli su zadržati vodstvo, gosti su u odlučujućih deset minuta ušli sa sedam poena viška, ali Riga nije dozvolila preokret i slavila je, 83:72. 

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Kristaps Janičenoks sa 19 poena, dok je za Artland 15 postigao Demond Mallet.

 

Spirou - Lukoil Academic 61:79

 

Academic je slavio u susretu protiv Spiroua, ali ukoliko Budućnost dođe do trijumfa protiv Bilbaa, onda im ovaj trijumf neće značiti mnogo. Već u prvih deset minuta Bugari su riješili pitanje pobjednika, ovaj period su dobili 29:13. Do odlaska na odmor samo su povećali prednost, bilo je 47:28.

 

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Do kraja je gost zadržao ubjedljivu prednost i slavio, 79:61. Najefikasniji u redovima domaćina bio je Matt Walsh sa 14 poena, dok je za Academic 22 postigao Devin Green.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.