Galatasaray u infarkt završnici savladao Lokomotiv

Euroliga

Galatasaray u infarkt završnici savladao Lokomotiv

Edmir Škorić

Košarkaši Galatasarayja slavili su rezultatom 67:66 u Kubanu protiv Lokomotiva u susretu 10. kola druge faze Eurolige.

Lokomotiv je katastrofalno otvorio utakmicu, pa gosti iz Istanbula poprilično lako i jednostavno dolaze do dvocifrene razlike (13:2), ali se domaći košarkaši vraćaju do kraja prve četvrtine na 'samo' minus sedam (15:22).

Igra ruske momčadi se znatno poboljšala u drugoj četvrtini. Na krilima Derricka Browna Lokomotiv dolazi na minus jedan (29:30), a na odmoru je Galata vodila 32:29. 

Brown je za poluvrijeme ubacio čak 15 poena, dok je na drugoj strani fantastičan bio povratnik nakon povrede, Markoishvili, koji je za 14 minuta ubacio 10 poena. Njih dvojica predvodili su svoje momčadi u prvom poluvremenu.

Uspjeli su domaći tek početkom posljednje četvrtine da po prvi put danas povedu na utakmici (52:51). Prava drama u završnici. Preokret za preokretom, vodio je Lokomotiv, Galata... Arroyo je doni vodstvo gostima iz Istanbula 15-ak sekundi prije kraja. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U posljednjem napadu domaćih Simon je meljao i na kraju je domaćin ostao bez trijumfa. 

Brown je utakmicu završio sa 19 poena, Kalnietis je ubacio 14, Simon 9. Na drugoj strani Markoishvili je ubacio 19 poena, Arroyo 14, a Hairston 10. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.