Galinari ipak nastupa na SP
Dobra vijest za Azzure je da će Galinari nastupiti na Mundobasketu

Košarkaš Oklahome će biti spreman za otvaranje SP

Galinari ipak nastupa na SP

Odlične vijesti stižu za košarkašku reprezentaciju Italije. Najveća zvijezda Azzura Danilo Galinari bit će spreman za košarkaško SP koje 31. avgusta počinje u Kini.

Talijani će SP otvoriti protiv selekcije Filipina a iz tamošnjeg saveza su potvrdili da će za tu utakmicu kao i sve ostale biti spreman i Galinari koji će iz predostrožnosti propustiti sve pripremne mečeve reprezentacije koje će igrati do početka Mundobasketa. 

Galinari je u završnici regularne NBA sezone igrajući za Clipperse doživio tešku ozljedu gležnja ali se oporavio na vrijeme da bi mogao pomoći svojim suigračima na SP. Krilnog košarkaša je u kampu Azzura posjetio i doktor njegovog novog tima Oklahome Thundera i uvjerio se u njegov oporavak. 

Galinari iza sebe ima 11 uspješnih NBA sezona a draftiran je 2008 godine od strane New York Knicksa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi