Gallinari: Opet smo među najboljima i to je jedino bitno
Sjajni reprezentativac Italije raduje se nastupu na Svjetskom prvenstvu

Košarkaš Clippersa pred Svjetsko prvenstvo

Gallinari: Opet smo među najboljima i to je jedino bitno

E. Dindić

Sjajni košarkaš Los Angeles Clippersa Danilo Gallinari istakao je da je izuzetno sretan što se Italija ponovo našla na Svjetskom prvenstvu. 

"Sjajno je to što Italija  ponovo igra protiv najboljih na svijetu. Želimo da ostvarimo uspjeh i to se nije promijenilo od kada smo obukli reprezentativni dres. Nije novina ovo što ću vam reći, ali svaki sportista sanja , da predstavlja svoju zemlju"

Danilo je na pitanje koliko može njegova reprezentacija u Kini dao zanimljiv odgovor.

"Ima još dosta do tada. Vidjećemo kada dođe vrijeme koliko možemo protiv najboljih. Prolazak grupne faze je nešto što mi i Srbija bez problema trebali bi da ostvarimo. Moramo da budemo skoncentrisani na svaku utakmicu i da imamo poštovanje prema Filipinima i Angoli", rekao je Gallinari.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi