Garza uništio Alabama State
Košarkaš porijeklom iz Bosne i Hercegovine ubacuje prosječno 16,5 poena, a bilježi i pet skokova na otvaranju nove NCAA sezone

Nezaustavljiv po protivnika

Garza uništio Alabama State

Midhat Šljivak

Bh. košarkaš Luka Garza nastavlja sa odličnim igrama na početku nove NCAA sezone.

Mladi 19-godišnji centar Iowa univerziteta sinoć je potpuno uništio univerzitet Alabama State u pobjedi svog tima od 105:78.

Već u prvom poluvremenu Garza je zatrpao koš protivnika. Ubacio je 19 poena na poluvremenu, pa je u drugom dijelu zbog velike razlike odigrao samo još šest minuta, te je na kraju za 21 minutu na parketu upisao 22 poena.

Također, perfketan je Garza bio iz igre (8 od 8), pogodio je jednu trojku i sve što je promašio bilo je jedno bacanje (5 od 6).

Poenterskom učinku je dodao četiri skoka, jednu asistenciju, te po dvije blokade i ukradene lopte.

Još jedna sjajna utakmica momka na kojeg Košarkaški savez BiH jednostavno mora obratiti pažnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi