Garza odlično krenuo u novu sezonu, ali znaju li za njega u KS BiH?
KS BiH je u godinama koje su iza nas izgubio veliki broj talentovanih košarkaša koji su bez ikakvog truda prepušteni drugim selekcijama (Foto: Iowa University)

Talentovani centar univerziteta Iowa

Garza odlično krenuo u novu sezonu, ali znaju li za njega u KS BiH?

M. Šljivak

Luka Garza odlično je ušao u novu NCAA sezonu.

Ovaj 211 centimetara visoki centar igra svoju drugu sezonu na univerzitetu Iowa, a već je u drugoj utakmici pokazao da će biti nosioc igre u ovoj sezoni.

Iowa je pobijedila Green Bay 93:82, a Garza je za 26 minuta na parketu ubacio 17 poena, te je imao pet skokova i tri blokade.

Garzi je tek 19 godina. Iako je rođen i odrastao u SAD-u Luka ima bh. korijene. Njegov otac je Frank Garza nekadašnji košarkaš univerziteta Idaho, a majka mu je Šejla Muftić, nekadašnja košarkašica i kćer legendarnog golmana FK Sarajevo Refika Muftića.

Također, Garza je porodično vezan sa legendarnim košarkašem Teomanom Alibegovićem, dok mu rođak Amar Alibegvić već nastupa za nacionalni tim BiH.

Pitanje je samo, znaju li za ovog momka u Košarkaškom savezu BiH ili će po dobrom starom običaju kukati ako ostanemo i bez ovog talentovanog košarkaša?

Top Komentari

ceSoloInter
ma pun mi je kofer tih "nasih" amerikanaca, kapelan penava, evo i ovaj...izgleda bolju mi djecu u europi....ovi nit imaju zelje ni strasti za reprezentacijom...evo ovaj Penava igra samo "garbage time" za Baskoniu....mislio sam da ce imati neku solidnu minutazu, ali ocito nije to kapacitet o kakvom nasi novinari pisu...
4 17
starmac
I Juka i ovaj momak nam trebaju.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti