Gasi li se ponos bh. košarke?

Sutra vanredna sjednica Skupštine KK Bosna

Gasi li se ponos bh. košarke?

Vanredna sjednica Skupštine KK Bosna održaće se sutra od 17 sati, a sudbina nekadašnjeg prvaka Evrope potpuno je neizvjesna.

KK Bosna trenutno ima samo četiri igrača u svom rosteru, a proces prijave igrača za takmičenje u Ligi 13 završava se u četvrtak. Ne prijave li Studenti ekipu u narednih 50-tak sati, sarajevski klub neće moći igrati u sezoni 14/15.

Podsjetimo, u KK Bosna odigrala su se velika previranja u aprilu ove godine nakon što je dio članova i trenera u klubu sazvao Skupštinu kluba na kojoj su smjenjeni dotadašnji Upravni odbor i direktor kluba. Tada je imenovan i novi UO koji je za svoj prvi i u početku jedini zadatak uzeo reviziju poslovanja kluba. Niko tada nije očekivao da će revizija trajati punih šest mjeseci, te da u tom perodu neće biti urađeno ništa na popunjavanju igračkog rostera.

Sutra, na vanrednoj sjednici Skupštine raspravljaće se o samo jednoj tački, upravo o revizorskom izvještaju koji je po svemu sudeći konačno obavljen.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zanimljivo je da nema plana da se govori o učinku UO i stručnog kadra koji pet dana prije početka sezone nije uspio sastaviti ni prvu petorku. Tačnije, iz prošle sezone u klubu su ostali samo Haris Delalić, Samir Albinović, Edin Rešidović i Bakir Forić, dok je Bosnu napustilo čak deset igrača Damjanović Darko i Srđan, Maksumić, Vuković, Demić, Mujić, Kentra, Smajlović, Čamdžić i Ćurevac.

Igrački kadar pred sami početak sezone očigledno nije previše bitan za vodeće ljude iz Hamze Hume 2, pa je pitanje očekuje li se uopšte nastup KK Bosne u sezoni 2014/15 i dali su previranja iz aprila ove godine bila samo priprema za ono o čemu javnost treba biti upoznata krajem oktobra.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije