Trener OKK Sloboda pred Sparse

Gašić: Nismo željeli pojačanja, idemo korak po korak

S. Mlaćo

Košarkaški tuzlanske Slobode u prvom kolu Lige 6 za prvaka naše zemlje sutra će ugostiti Spars Ziraat Bank.

Tuzlaci vjeruju da mogu u svom Mejdanu savladati Sarajlije, te na najbolji mogući način otvoriti ovaj dio sezone.

"Liga 10 je iza nas, a mi smo ostvarili svoj prvi cilj. Imali smo veliki broj kvalitetnih utakmica ove sezone i to je strahovito velika dobit za ovako mlad tim. Druga stvar je da smo željeli da ostanemo u domenu onoga što je naš koncept, a to je da sredimo pristup kada su u pitanju igrači koji nose dres našeg kluba. Nismo razmišljali o pojačanjima za Ligu 6, a to me pitalo mnogo vaših kolega", kazao je trener Slobode Velimir Gašić.

"Željeli smo da ovi dječaci koji su iznijeli Ligu 10 se predstave i u ovom dijelu takmičenja, te da to prezentiraju na pravi način. Sutra nas čeka prva utakmica protiv Sparsa i to je klub koji već dugi niz godina ima prepoznatljiv koncept, te mi se činilo da imamo zajedničkh tačaka, ali oni su doveli niz nekih igrača, te njihove refleksije su vrlo ozbiljne i to nas upozorava na šta sve da budemo spremni. Idemo korak po korak, a Sparsi su dobar tim, dok je naša ekipa kroz ovaj dio sezone u dobroj mjeri stasala i prihvatila način igre, te dobro znamo šta nam je činiti. To će biti mnogo bolje i kvalitetnije uz prisustvo velikog broja publika i jako bitno je da svaka subota bude veliki događaj za publiku u Mejdanu", dodao je Gašić na današnjoj press konferenciji. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Vidi video!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije