Gašić: Pobjeda jedina opcija protiv Bošnjaka

Optimizam u redovima Tuzlaka

Gašić: Pobjeda jedina opcija protiv Bošnjaka

Emir Dindić

U okviru 3.kola Premijer lige Bosne  i Hercegovine za košarkaše ekipa OKK Slobode na svom terenu dočekuje ekipu Bošnjaka iz Hadžića. Nakon pobjede u drugom kolu protiv ekipe Vogošće na gostujućem terenu, pobjeda protiv ekipe iz  Hadžića nameće se kao imperativ. 

Tim povodom u klubu sa Kapije organizirana je press konferencija, a prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba Slobode Velimir Gašić, i jedan od najboljih košarkaša Tuzlaka Almir Hasandić. 

Velimir Gašić je u svom obraćanju istakao da očekuje pobjedu u susretu sa ekipom iz Hadžića i da ga ništa drugo ne zanima. 

"Napravili smo dobru uvertiru za utakmicu sa Bošnjakom, visokom pobjedom u Vogošći. Bilo bi krajnje neozbiljno od nas da ih ne shvatimo jako ozbiljno, i ne zabilježimo novu pobjedu. Oni su iskusan tim koji se pojačao dobrim košarkašima i mislim ako ih ne shvatimo ozbiljno da ćemo imati velikih problema. Maksimalan pristup, fokusiranost i što manje loših intervala u utakmici su neki recept za pobjedu. Ovo nam je idealna prilika za uhvatimo dobar pobjednički niz i jednostavno ne smijemo ga propustiti. Imamo problema sa povredama, ali na to se ne obaziremo jer uvijek smo fokusirani na one košarkaše koji su tu i mogu dati sve od sebe. Imamo koncept koji stvaramo i zaista mi nismo klub koji će kupovati, nego stvarati i to je najvažnije da idemo ka tome", zaključio je Gašić.

Almir Hasandić ponajbolji košarkaš Tuzlaka nije krio optimizam pred subotnji susret. 

"Ostvarili smo pobjedu protiv Vogošće, i to nam je dalo krila za dalje. Ako ne iskoristimo voljni momenat sada protiv ekipe Bošnjaka, onda smo sve prokockali pobjedu protiv Vogošće. Dobro smo se spremili, i jedva čekamo da istrčimo na parket protiv ekipe Bošnjaka i ostavimo zadnji atom snage za novu pobjedu", rekao je Hasandić. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Podsjetimo susret 3.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između OKK Slobode i ekipe Bošnjaka iz Hadžića na rasporedu je sutra sa početkom u 19:30h. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti