Trener OKK Slobode pred duel sa Igokeom

Gašić: Sutra ćemo vidjeti koliko stvarno možemo

Emir Dindić

U okviru 4.kola Lige za prvaka za košarkaše Bosne i Hercegovine ekipa OKK Slobode na svom parketu dočekuje sjajnu ekipu Igokee.

Tuzlaci ulaze u ovaj susret osokoljeni sa dvije sjajne pobjede protiv Bosne na domaćem parketu i Kaknja u gostima, dok ekipa iz Aleksandrovca dolazi nakon pobjede na svom parketu nad ekipom Zrinjskom. 

Na današnjoj press konferenciji trener košarkaša Slobode Velimir Gašić obratio se prisutnim novinarima pred subotnji susret.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Ekipa Igokee je koncipirana na taj način, odnosno imaju skupinu igrača koja je namijenjena da što bolje predstavljaju svoj grad i klub u ABA ligi. Posljednjih pet godina su prvaci Bosne i Hercegovine što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti.  Zaslužuju svaki respekt svakako sa tog aspekta. Zauzimanjem petog mjesta u ABA ligi pokazali su da su napravili jedan respektabilan tim. Činjenica da njihov roster popunjen igračima iz drugih država, samo je jedan momak iz Banja Luke. To su stvari koje stoje na papiru, a papir sve trpi. Međutim sve te stvari koje su na papiru trebaju i da se prenesu na parket. Dakle nebi mnogo da pričam o njima, sve bitne stvari sam već naveo. Ono što je mnogo bitnije od vitalnog značaja jeste naš tim, naši igrači kako treba da se ponašamo u sutrašnjem susretu. Mišljena sam da je naša ekipa došla do jednog nivoa, koji je jako značajan za naš tim. Radna etika koja je uspostavljena u našem timu u velikoj  mjeri je iskristalisala karakter tima. Nakon jedne vrlo loše partije u Mostaru koju smo izgubili, ekipa se vratila i odgovorila sjajno sa pobjedom nad ekipom Bosne i ovom zadnjom nad ekipom Kaknja. Zaista smo reagovali na pravi način, što mene kao trenera posebno raduje. Skenirali smo igru Igokee, i nastojećemo  da što kvalitetnije pariramo sutrašnjim protivnicima.  Pozivam publiku, koja je svake subote naš šesti igrač da dođe i sutra i podrži nas kao i što su radili  do sada", zaključio je Gašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi