Gasol bi navodno bio spreman napustiti Memphis

Nakon 2008. godine

Gasol bi navodno bio spreman napustiti Memphis

E. Ganibegović

Memphis Grizzliesi su ovog ljeta ostali bez dvojice jako bitnih igrača.

Zach Randolph i Tony Allen su napustili redove Memphisa. Randolph je prešao u Sacramento Kingse, dok Allen još nije pronašao novi klub, ali se ne planira vratiti u Grizzliese.

Memphis nije pronašao adekvatne zamjene za ovu dvojici igrača, pa su u sljedeću sezonu odlučili ući sa podmlađenim sastavom na čelu sa Marcom Gasolom.

U intervjuu za španski A la Carta, Gasol je priznao kako je spreman napusiti tim, ako nemaju posebne ambicije.

"Vrlo sam ambiciozan i želio sam da Memphis bude sjajna ekipa. Posljednjih godina smo mnogo napredovali, ali moramo nastaviti sa tim. Ako stvari ne budu išle kako treba, morat ćemo mnogo toga razmotriti", rekao Marc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi