Gasol će u ostatku NBA sezone ulaziti sa klupe

Gasol će u ostatku NBA sezone ulaziti sa klupe

Midhat Šljivak

Trener Los Angeles Lakersa, Mike D'Antoni, odlučio je da najbolji španski košarkaš Pau Gasol do kraja sezone susrete počinje sa klupe.

Ovakvu odluku D'Antoni je donio zbog toga što smatra da je tako najbolje za tim, jer Gasol ove sezone ne pruža ni izbliza tako dobre partije kao u prošlim godinama, te su utopio u sivilo Lakersa.

Gasol će biti zamjena na centarskoj poziciji Dwightu Howardu, a umjesto Španca u petorci tima iz Los Angelesa utakmice će počinjati Earl Clark.

Pau Gasol ove sezone igra najlošiju košarku u NBA karijeri, te prosječno ubacuje 12,6 poena, dok Clark u posljednje vrijeme igra zaista odlično, a u dosadašnjih 18 utakmica za Lakerse prosječno je ubacivao nešto preko pet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.