Gasol: Nisam tip sebičnog igrača

Atmosfera u Lakersima narušena

Gasol: Nisam tip sebičnog igrača

Pau Gasol, dvostruki osvajač NBA prstena sa LA Lakersima i prva zvijezda reprezentacije Španije bio je izrazito razočaran izdanjem Jezerčana u njihovom najnovijem porazu, ovak put od Washingtona 106:101.  

Nakon vodstva Lakersa od 21. poena, poraz koji je uslijedio mogao bi dodatno urušiti odnose u timu iz L.A. Pau Gasol, izrazito razočaran mogućnostima njegovog Tradea, ali i razočaravajućeg izdanja Lakersa bio je bez dlake na jeziku kada je opisivao razloge poraza od Wizardsa.

 

"Nedostatak koncentracije, pretjerano samopouzdanje i generalno, određeni nivo sebičnosti", rekao je Gasol možda i aludirajući na nesrazmjeran broj poena u timu iz Los Angelesa.

 

"Nisam tip sebičnog igrača i mislim da moramo ubrzati protok lopte, moramo pronaći više timske igre, imamo dovoljno talenta upotrebljivog u različitim tipovima igrača."

 

Očito je da razočarenje u odnose koji vladaju u svlačionici Lakersa polako izlazi na vidjelo. Nakon sve više i više informacija ili glasina da se sprema trade Gasola u neki drugi tim, ovome igraču ne tjeraju osmjeh na lice. Pa ipak, Pau na sve gleda dosta realno, ili je to možda samo "fasada".

 

"Ako se nešto dogodi i ja odem iz Lakersa, uvijek ću nastaviti sa onim što sam i dosad radio, igrat ću košarku i pokušati da budem i dalje jedan od najboljih igrača na svijetu. Nekad dođete do određene tačke kada shvatite da franšiza želi neke promjene. Ali, ako mi neko kaže, ti ideš, nije problem. Ovo je liga i biznis koja nikome ne može pružiti garancije. Ja to razumijem i to prihvatam. Ako se moj odlazak i dogodi, ili ako i ostanem u timu jedno je sigurno, o tome će se prestati govoriti", zaključio je Gasol govorkanja o njegovom tradeu. Mogućem tradeu koji je očito, podosta narušio odnose u klubu iz Los Angelesa.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.