Gasol: Volio bih ostati Laker do kraja karijere

Španac u redovima Jezeraša

Gasol: Volio bih ostati Laker do kraja karijere

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena u NBA ligi Pau Gasol kazao je kako bi volio karijeru okončati u svom sadašnjem NBA - LA Lakersima.

Reprezentativcu Španije ugovor sa ekipom igra „grada anđela“ traje do kraja ove sezone, a prema svemu sudeći uprava Jezeraša još uvijek mu nije ponudila produženje ugovora, niti ima naznaka da bi se ono moglo desiti.

"Volio bih ostati ovdje i da budem Laker do kraja karijere, ali ko zna šta će se dogoditi u budućnosti", naveo je Gasol.

Produžetak ugovora dobio je Kobe Bryant, koji će se večeras vratiti na parket nakon operacije i rehabilitacije o teško povrede Ahilove tetive. 

Španski centar je ove sezone u prosjeku postizao preko 14 poena, te nešto manje od deset skokova i tri asistencije po utakmici, a u Lakersima je od 2008. godine, a prethodno je sedam sezona proveo u Memphisu. 

U svojim vitrinama ima dva šampionska prstena iz 2009. i 2010., dok je 2002. je izabran novajliju godine u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.