Gazda Panathinaikosa želi vratiti Obradovića u Atinu

Gazda Panathinaikosa želi vratiti Obradovića u Atinu

U sutrašnjoj utakmici 11. kola Eurolige Panathinaikos u Atini dočekuje Fenerbahče. Dueli grčkih i turskih klubova uvijek privlače veliku pažnju, ali ovaj ima posebno značenje.

Fener traži pobjedu za nastavak borbe za plasman u četvrtfinale, ali utakmica najviše pažnje privlači prije svega zbog dolaska Fenerovog trenera Željka Obradović u dvoranu u kojoj je ostvario najveće trenerske uspjehe. 

Obradoviću, koji je do prošle godien vodio Panathinaikos, biće na poluvremenu utakmice uručeno priznanje od strane grčkog velikana, a pojedini mediji odmah su počeli pisati i o navodnom povratku Obradovića na klupu Paoa.

"To vam je kao loš vic, kada Željko vodi drugi tim. Mora da se vrati što prije, da dođe i zauvijek ostane kod kuće, da ostvari svoje ciljeve, da osvoji više evropskih titula nego Real Madrid. Kada govorimo o predstojećoj utakmici, rastužićemo ga jer će PAO da pobijedi", rekao je vlasnik kluba Dimitris Giannakopoulos.

Giannakopoulos je prije odlaska Obradovića u Fener, ponudio srbijanskom treneru novi ugovor, ali on ga nije prihvatio. Nikada nijedan od njih dvojice nije objasnio razloge zbog čega nije došlo do produženja saradnje, ali su nekoliko puta isticali da će se nova saradnja desiti nekad u budućnosti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.