Gelabale blizu Lakersa
Mickael Gelabale je u Realu bio vrlo dobar šuter

NBA vijesti

Gelabale blizu Lakersa

Francuski bek Mickael Gelabale priključio se trening kampu Lakersa u kojem će pokušati da se izbori za ugovor s aktuelnim NBA prvacima. Gelabale se nakon teške povrede oporavio i sada kreće s nule, a igranje za Lakerse san mu je života.

Zbog teške povrede koljena u zadnje dvije sezone igrao je vrlo malo bilježivši prosjek od 4,5 koša i 2,1 skok po utakmici. Prethodne dvije sezone igrao je za Seattle Sonicse, a preseljenjem ovog kluba u Oklahomu igrao je za Thunderse kako se sad zovu.

Gelabale je prije dvije godine igrajući u dresu Real Madrida bio jedan od najboljih igrača ACB lige što ga je i odvelo u NBA ligu, a bio je i standardni igrač francuske reprezentacije. Može podjednako dobro igrati na pozicijama beka i niskog krila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.