Gentile do kraja sezone trenira individualno
Foto: EPA

Problem za reprezentaciju Italije

Gentile do kraja sezone trenira individualno

D. Rakanović

Italijanski košarkaš Alessandro Gentile, nakon što je prije nekoliko dana raskinuo ugovora sa Panahinaikosom, odlučio je da će do kraja sezone trenirati individualno, prenosi Gazzeta dello Sport.

Gentile je pod ugovorom sa Emporio Armanijem, ali prema pravilima Eurolige i italijanske Serije A više nema pravo da igra u tim takmičenjima jer je već nastupao za tim iz Milana, prije odlaska u atinski Panathinaikos. 

Ovaj italijanskih košarkaš je početkom decembra stigao u Atinu kao veliko pojačanje, ali nije opravdao očekivanja Uprave i stručnog štaba Panathinaikosa i saradnja je raskinuta nakon samo tri mjeseca. 

Kako prenosi Gazzeta dello Sport, Gentilea su željeli minhenski Bayern, Hapoel iz Jerusalema i italijanski drugoligaši Trieste i Fortitudo, ali je on izabrao da se posveti individualnom radu u Milanu. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Allesandro je ove sezone u Euroligi prosječno postizao sedam poena, 2,6 skokova i 1,7 asistencija. 

Problem za reprezentaciju Italije pred Eurobasket ovog ljeta predstavljat će njegov izostanak takmičarskih utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi