George o Dončiću: Još uvijek je beba i mora neke stvari naučiti, ali...
George smatra da Dončić mora još neke stvari naučiti, ali da će biti strašan igrač

Igrač Clippersa je ipak pohvalio Slovenca

George o Dončiću: Još uvijek je beba i mora neke stvari naučiti, ali...

S. Pašalić

Los Angeles Clippersi su sinoć bez većih problema savladali Dallas Maverickse u gostima sa 114:99.

Gosti su već na poluvremenu vodili sa 16 razlike, a ta prednost je u nastavku u jednom trenutku bila i 24 poena, pa pobjeda nije došla u pitanje.

Pored toga što su igrači Clippersa odigrali dobar meč, i nešto lošije izdanje Luke Dončića je doprinijelo tom da gosti lakše stignu do pobjede.

Sjajni Slovenac koji ove sezone briljira u NBA ligi je postigao 22 poena, ali je čak 14 bilo iz slobodnih bacanja, dok s druge strane nije uspio postići nijednu tricu od ukupno osam pokušaja.

Paul George, koji je postigao 26 poena i uz Kawhija Leonarda koji je postigao 28 poena je vodio Clipperse do pobjede, govorio je o Dončiću nakon utakmice.

"Još uvijek je beba. Ima još mnogo toga za naučiti. Stvarno će shvatiti. Trenutno je već sjajan i bit će zastrašujući. Bit će strašan kad shvati kako treba i kad bude u najboljim godinama", rekao je Paul George o Dončiću.

Dončić ove sezone bilježi sjajne brojke i ima 30.6 poena, 10.1 skok i 9.8 asistencija po utakmici, a upravo George je prije nekoliko dana izjavio da je zbog toga Slovenac kandidat za MVP-a.

"Mislim da je impresivno ono što taj dečko radi u tim godinama. On je vrhunski poenter, plejmejker, vođa tima, savršeno upravlja loptom i ima apsolutno sve. Mislim da je u prosjeku blizu triple-doublea i to je sve nevjerovatno za nekoga ko ima 20 godina", rekao je George.

"Dallas je ove sezone sjajan i Luka je najzaslužniji za to. On je trenutno kandidat za MPV-a, ali vidjet ćemo šta će biti do kraja sezone", dodao je George.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi