Giannis Antetokounmpo i suigrači razbili Italiju
"The Greak Freak" bio je nezadrživ za reprezentaciju Italije

"Grčka Zvijer" zabila 18 poena za samo 19 minuta na parketu

Giannis Antetokounmpo i suigrači razbili Italiju

Košarkaška reprezentacija Grčke sjajno je otvorila nastup na ovogodišnjem izdanju tradicionalnog Acropolis kupa koji se igra u Ateni. Grci su savladali Italiju s više nego uvjerljivih 83-63. 

Giannis Antetokounmpo pokazao je za samo 19 minuta na parketu da će biti teško zaustavljiv na predstojećem Mundobasketu. U tom periodu zabio je 18 koševa i skupio 9 skokova te predvodio svoju selekciju do uvjerljivog trijumfa. Printezis je dodao 12 poena a Calathes i Larentzakis po 11. 

Marco Belinelli imao je užasnu šutersku večer u kojoj je trojke šutirao 0-8 ali je svejedno bio prvi strijelac Azzura s 13 poena. Hackett je dodao 12 a Biligha 11 koševa za poražene Talijane. 

Radost zbog dobrog nastupa za Grke pomutila je rana ozljeda Kostasa Sloukasa ali prve vijesti iz grčkog tabora govore o tome da se ne radi ni o čemu strašnom iako će predostrožnosti radi sjajni playmaker Fenerbahcea najvjerojatnije propustiti ostale utakmice na Acropolis Cupu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije