Giannis i Jokić su najveći tragičari večeri u NBA ligi
Foto - Screenshot

Krivci za poraze

Giannis i Jokić su najveći tragičari večeri u NBA ligi

M. Šljivak

Giannis Antetokounmpo i Nikola Jokić tragičari su večeri u NBA ligi i krivci su za poraze Milwaukee Bucksa i Denver Nuggetsa.

Antetokounmpo je imao šansu da meč protiv Boston Celticsa odvede u produžetak. Stao je na liniju slobodnih bacanja pri rezultatu 122:120 za protivnike, ali je zakazao.

Istina, pogodio je najplaćeniji košarkaš na svijetu prvo bacanje. Ipak, ono bitno je promašio, jedva je dobacio do obruča i promašio je produžetak.

Uzaludno mu je tako bilo 35 poena i 13 skokova u ovom meču jer je Buckse srušio Jayson Tatum feneomenalno tricom od tablu.

Nikola Jokić je također veliki tragičar. Srbijanski košarkaš u dresu Denver Nuggetsa izgubio je loptu na četiri sekunde do kraja meča protiv Sacramento Kingsa, a Buddy Hield je pogodio za pobjedu protivnika.

Jokićev triple-double je tako postao nevažan, a meč je završio sa 29 poena, 15 skokova i 14 asistencija. Imao je međutim čak šest izgubljenih lopti.

Top Komentari

Realist
Jane znam zašto je Giannis MVP zadnje dvije godine
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi